kvinde min logo

Vores Fødselsforberedelse

VoresFødselsforberedelse er privat, en-til-en, fødselsforberedelse med 100% udgangspunkt i jer.

Et fødselsforberedelseskursus til par, skabt med især ét mål for øje: at vi sammen stiller skarpt på hvordan I – som dem I er og det I kommer med – kan stå trygt og styrkede i fødslen og barselsperioden.

Fødslen markerer mødet med det lille barn og er for de fleste en skelsættende begivenhed i livet. På en og samme tid noget af det mest almindelige og alligevel så forunderligt, livsændrende og for mange forbundet med følelsen af at bevæge sig ud på usikker grund.

Mange tanker kan naturligt dukke op:

 • Hvordan får man en god fødsel?
 • Hvordan skal jeg trække vejret under veerne?
 • Hvilke komplikationer kan der opstå under en fødsel?
 • Hvad kan jeg få af smertelindring under en fødsel?
 • Hvordan hjælper og støtter jeg bedst den fødende?
 • Hvornår skal man ringe til fødegangen?

Man kan have et helt naturligt ønske om at sætte sig ind i hvad der ”bedst” at gøre. Men det kan være svært at navigere informationsjunglen og man kan blive helt forpustet når man gennemsøger sine muligheder for at forberede sig på fødslen.

Hvad skal man vælge?

VoresFødselsforberedelse er en af de bedste investeringer, I sammen kan gøre, for jeres liv som familie

VoresFødselsforberdelse er til jer, der ønsker fødselsforberedelse, som går et spadestik dybere end den klassiske fødselsforberedelse.

Undervisningen er skabt med det formål at ruste jer, både individuelt og som et ”fødselsteam”, og at I får redskaber som I vil kunne bruge sammen, langt ind i forældreskabet.

At I fx ikke blot lærer om at føde og amme rent teoretisk– men også får brugbare og praktiske værktøjer, som I kan have glæde af når I, helt konkret, står midt i fødearbejdet og efterfølgende i amningen. Derudover vil vi have fokus på, at I får en bevidsthed om hvordan I kan sætte de styrker, udfordringer og instinkter, som I hver især har med jer, i spil på en hensigtsmæssig måde.

Kort sagt; at vi får det bedst mulige ud af lige præcis jeres udgangspunkt.

Med VoresFødselsforberedelse får I bl.a.:

 • 6 timers specialiseret fødselsforberedelse i øjenhøjde (fordelt på 3x2timer)
 • Teoretisk viden omkring fødslen, amning og barselstiden som går ud over basisviden, med det formål, at I forberedes på at håndtere fødslen og barselsperiodens uforudsigelige natur.
 • Konkrete øvelser relateret til fødslen og ammeperioden, såsom vejrtrækningsteknikker, ve- og hvilestillinger, håndgreb til amning, ammestillinger etc.
 • Hjerneforberedelse: mentale værktøjer til både fødende og partner.
 • Viden om, og redskaber til, hvordan I hver især - og som et team - kan påvirke fødslen og efterforløbet positivt.
 • Undervisning som bygger på, at vi får det bedst mulige ud af lige præcis jeres udgangspunkt
 • Større tryghed og evne til at stå i det, der kan gå anderledes end ventet og håbet.
 • Kompendiet “Vejen til velfungerende amning og den gode fødsel” som indeholder den væsentligste teori og jeres egne refleksioner og tanker omkring fødslen og barselsperioden, som led i, at I får med mulig læring ud af forløbet.
 • Tid og plads til alverdens spørgsmål undervejs.

VoresFødselsforberedelse bygger på mange års erfaring og passion for fødselsforberedelse

Det er resultatet af flere års praktisk og faglig erfaring med både fødsel, barsel og undervisning. Forløbet er tilrettelagt og udformet meget bevidst, så den viden og de redskaber I bliver præsenteret for bedst kan huskes, omsættes og bruges i virkeligheden.

Målet er, at I ikke alene får en ”redskabskasse” med viden og konkrete værktøjer som fx vejrtrækningsteknikker. I vil også opleve, at vi sammen arbejder med at styrke jeres egen intuition - jeres indre kompas. Det kan måske lyde lidt ”langhåret”.

Men ved at forholde sig til spørgsmål som:

 • Hvad tænker jeg om at skulle føde?
 • Hvad tænker jeg om at skulle opleve min kone/kæreste har veer?

Skaber vi sammen en bevidsthed om de styrker og udfordringer, I hver især har med jer. Via refleksioner som disse kan I opnå at stå stærkere i jer selv, til at kunne navigere gennem fødslens og barselsperiodens uforudsigelige natur.

I bliver klædt på at tage ejerskab for det I kan og samtidig redskaber til at håndtere det, som er uden for jeres kontrol.

Vi bruger kompendiet ”Vejen til velfungerende amning og den gode fødsel” som udgangspunkt for undervisningen og bagefter kan I bruge det som et opslagsværk. Både for at styrke læringen undervejs, men også så I har mulighed for at vende tilbage til stoffet ved behov.

Hver mødegang vil starte med undersøgelser som ved en jordemoderkonsultation, fx lytning af den lilles hjertelyd, og er så opbygget omkring følgende emner:

1. Mødegang – Amning og det nyfødte barn – her kommer vi bl.a. omkring

 • Viden og værktøjer til at give amningen bedst mulige opstart - indsigt i hvordan der i de første dage kan bygges et godt fundament for resten af ammeforløbet.
 • Typiske ammeudfordringer, hvordan man undgår dem og kan imødekomme dem
 • Det nyfødte barns trivsel

2. Mødegang – Fødslens indledende faser og vehåndtering, både som fødende og partner

 • Fødslens opstart, hvad I kan gøre derhjemme og hvornår fødegangen kontaktes
 • Fødslens udvidelsesfase, herunder fx det at ankomme og være på sygehuset
 • Den fødende og partnerens/ledsagerens rolle
 • Håndtering af veerne – fysisk og mentalt

I får en forståelse for hvorfor og hvordan lige præcis Jeres udgangspunkt påvirker fx veoplevelsen og vigtigst: hvordan du/I selv kan påvirke de faktorer der har betydning for vearbejdet – både derhjemme og på sygehuset.

3. Mødegang – fødslen afsluttende faser og uforudsigelige natur

 • Pressefasen, herunder fødestillinger
 • Anderledes end ventet – værktøjer til at møde evt. komplikationer med tillid, styrke og ejerskab for forløbet.
 • Hjernefødselsforberedelse – mødet med et fødselshul og det at ”miste” kontrollen

For at I får mest muligt ud af forløbet, er det ofte bedst, at vi kan tage udgangspunkt i jeres rammer og at undervisningen derfor foregår i jeres hjem.

Ønsker I at være i studiet i Kvinde-min eller at undervisningen sammensættes på anden måde, er det bestemt en mulighed.

Undersøgelser viser at god og grundig fødselsforberedelse er en grundsten for velfungerende amning og den gode fødselsoplevelse – en proces som for mange markerer ikke kun begyndelsen på ét nyt liv, men jeres nye liv.

Med voresfødselsforberedelse vil I begge kunne gå rolige og styrkede ind i mødet med jeres barn – som et vaskeægte fødselsteam!

 

Jordemoder Anne Jessen

VoresFødselsforberedelse afholdes af Jordemoder Anne Jessen

Undervisningen anbefales som udgangspunkt fra graviditetsuge 28 og frem, prisen er 2895,- ekskl. kørsel, og betalingen deles typisk op i 3 rater. (Er du medlem af Sygeforsikring Danmark kan der gives tilskud på 300,- pr. mødegang.)

Som nævnt anbefales det, at undervisningen foregår I Jeres hjem. Jeg kører gratis ud indenfor Kolding Kommune, udenfor Kolding kommune takseres 50kr,- pr mødegang i kørsel.

Book ved at udfylde kontantformularen nederst på siden, så kontakter Anne dig, så I kan aftale nærmere omkring tid og sted. Skriv gerne hvor langt du er i graviditeten og evt. hvornår du/I ønsker at booke. Du kan også kontakte Anne direkte på tlf.: +4528451080.

Sammen finder vi ud af hvor og hvornår undervisningen skal foregå fx. i eget hjem eller i Kvinde-Min studiet.

Tag endelig kontakt hvis I ønsker at booke Voresfødselsforberedelse – jeg vil se frem til at høre fra Jer.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Jordemoder Anne Jessen

  Kvinde-Min Tilbyder

  Læs om alle vores services herunder

  Hvad kan vi hjælpe med ?

  Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
  Læs mere om vores behandlinger
  gravidditetstræning
  Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
  Læs om Graviditetstræning
  barselstræning
  Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
  Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
  Læs om Barselstræning
  ourdoor
  Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

  Læs om Outdoor Barselstræning
  kvindetræning
  Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
  Læs om Kvindetræning

  Kærlige hilsner

  Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

  Sarah - Mor

  stjerner

  At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

  Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

  Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

  Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

  Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

  Anette - Mor

  stjerner

  Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

  Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

  Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

  Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

  Tak for dig Cecilie

  Kontakt mig

  Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
  info@kvinde-min.dk
  +45 6070 7900
  Olaf Ryes gade 7 T
  Maps - Oluf Ryes gade 7t

  skriv en besked

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

   envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram