kvinde min logo

Graviditetstræning og fødselsforberedelse i Kolding

Graviditetstræning og fødselsforberedelse i én. Vi har i Kvinde-Min skabt et unikt forløb til dig som er gravid: en kombination af specialiseret, omsorgsfuld træning og teoretisk/mental fødselsforberedelse.

Ønsker du at starte op på eller fortsætte med at træne mens du er gravid? Måske du er i tvivl om hvordan du må eller kan træne i din graviditet?

Forløbet henvender sig til dig som gravid uanset dit fitnessniveau, og om du er tidligt eller sent henne i din graviditet, første- eller flergangsfødende.

Du vil opleve at både krop og sind bliver styrket og få:

 • De bedste forudsætninger for at stå stærkt i din graviditet og til den forestående fødsel samt barsel
 • Mindsket/forebygge graviditetsgener
 • Mulighed for at træne trygt og med vejledning til hensigtsmæssige strategier hvis du fx oplever graviditetsbetingende smerter eller gener
 • Varieret træning med fokus på bevægelighed, stabilitet, puls og styrke så vi styrker hele dig.
 • Relevant fysisk og mental fødselsforberedelse (fx vejrtrækning, afspænding og kontakt til kerne/bækkenbund)
 • Partnerdeltagelse, så I står stærkt som fødeteam
 • Værdifuld viden og teori om graviditet, fødsel og barselstiden samt gode redskaber til at bruge kroppens egne ressourcer.

… og meget andet.

Specialiseret vejledning og unik tværfaglighed

Forløbet af udviklet af Gyn. Obst. Fysioterapeut Cecilie og Jordemoder Anne, som begge har mange års faglig erfaring og som udgør en stærk tværfaglighed, der vil komme dig til gode.

Du får kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet, uanset om du har lænde- eller bækkensmerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi underviser ud fra en grundlæggende tillid til kroppen og altid med mulighed for individuel tilpasning, så du kan være med hele vejen igennem og får den rette udfordring.

Gravid træningen er opdelt i ca. 45 minutters fødselsforberedelse og 45 minutters træning, herunder bevægeligheds-, stabilitets-, styrke- og pulstræning. Hvert hold afsluttes med en dejlig guidet afspænding, et redskab som vil hjælpe dig i dit forestående fødearbejde.

Træningsvideoer og vejrtrækningsteknikker

Du får adgang til omfattende ekstramateriale i form af videoer, alt teoretisk materiale og du bliver medlem af en lukket facebook-gruppe hvor vi løbende lægger relevant vejledning og råd op, fx videoer om vejrtrækningsteknikker, afspænding, træning og partnerteknikker.

Derudover får du også

I Kvinde-Min brænder vi virkelig for at gøre en forskel for jer, som kommer hos os. Du vil opleve at blive et del af et fællesskab og få alt det, du ikke vidste du manglede til at stå stærkere i din graviditet, til fødslen og det kommende forældreskab.

Min GraviditetsTræning er et forløb på 8 uger med fokus på:

Uge 1:

Introduktion til den gravide krops fysiske forandringer, og hvordan vi kan tilpasse træningen hensigtsmæssigt under graviditeten.

Uge 2:

Viden og kendskab til smerter i graviditeten og fødslen. Hvad kan man gøre for at hjælpe sig selv?

Uge 3:

Kroppens egne ressourcer. Hvordan anvender vi bedst disse styrker under graviditeten og fødslen?

Uge 4:

Den aktive fødende. Hvad kan jeg selv gøre under en fødsel?

Uge 5:

Kroppens sejeste redskab – vores bevidste vejrtrækning. Vejrtrækningsteknikker til brug under fødslen.

Uge 6:

Gennemgang af gode og simple fysiske teknikker til lindring af smerter under fødslen. Relevant for både dig, der skal føde og den, der skal støtte under fødslen.

Uge 7:

Gennemgang af fødslen.

Uge 8:

Genoptagelse af bevægelse og træning efter en endt graviditet. Hvornår må jeg egentlig påbegynde træning igen?

Hvornår kan jeg starte Min GraviditetsTræning

Det er meget individuelt hvornår det giver bedst mening at starte, og det er i princippet aldrig for sent eller for tidligt at starte med et træningsforløb hos os. Det kan være en fordel at starte tidligt, specielt hvis man er udfordret med graviditetsbetinget smerter og gener. Så kan man tage det i opløbet og mange oplever at kunne forebygge udvikling og/eller reducere gener. Men er du langt i graviditeten vil du opleve at de sidste uger vil føles mindre tunge og dermed nemmere at være i.

Vores erfaring er at de fleste starter når de er omkring halvvejs i graviditeten. Det er oftest her man som gravid begynder at mærke kroppens forandringer og der er behov for tilpasninger ift den træning man måske har været vant til. Man kan også have behov for gravidmassage som supplement til at behandle og forebygge gener.

Som nævnt tidligere henvender forløbet sig til alle gravide uanset fitnessniveau og om du er tidligt eller sent henne i din graviditet, første- eller flergangsfødende. Er du i tvivl om opstart eller har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Så kære dig – kom med til omsorgsfuld, specialiseret graviditetstræning hos os i Kvinde-Min hos Gyn. Obst. Fysioterapeut Cecilie eller Jordemoder Anne.

Prisen for et forløb er 1580,-. Der er mulighed for tilskud fra Sygeforsikring Danmark. Du kan booke se fremtidige hold og booke her

Vi glæder os til at hjælpe dig til at stå stærkt i din graviditet.

Kvinde-Min Tilbyder

Læs om alle vores services herunder

Hvad kan vi hjælpe med ?

Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
Læs mere om vores behandlinger
gravidditetstræning
Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
Læs om Graviditetstræning
barselstræning
Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
Læs om Barselstræning
ourdoor
Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

Læs om Outdoor Barselstræning
kvindetræning
Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
Læs om Kvindetræning

Kærlige hilsner

Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

Sarah - Mor

stjerner

At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

Anette - Mor

stjerner

Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

Tak for dig Cecilie

Kontakt mig

Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
info@kvinde-min.dk
+45 6070 7900
Olaf Ryes gade 7 T
Maps - Oluf Ryes gade 7t

skriv en besked

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram