kvinde min logo

Efterfødselssamtale

I udgangspunktet er en efterfødselssamtale, eller efterfødselsomsorg, noget som gavner alle som har været igennem den livsomvæltende oplevelse som en fødsel er.

Det betyder utroligt meget, at få fødslen sat i den rigtige forståelsesramme og mange har gavn af at få oplevelsen anerkendt og bearbejdet - især for dig, der føler, at fødslen var en dårlig oplevelse eller måske traumatisk.

Hvorvidt man har oplevet en fødsel som svær, er ikke afgjort af om forløbet har været ”kompliceret” eller ”ukompliceret” som det hedder i fagsprog.

Ikke to fødsler er ens, hver fødsel er unik og individuel og det er vores oplevelser af fødslen derfor også. To mennesker, der har stået på samme fødestue, kan sagtens have to meget forskellige oplevelser med derfra. Derfor kan man ikke bruge faste regler, for at sige hvornår det er nødvendigt, at tage hånd om den fødselsoplevelse man har haft.

Måske du tænker – har jeg eller min partner brug for en efterfødselssamtale?

Gode pejlemærker for at vurdere om du/I har brug for en grundig og nærværende efterfødselssamtale kan være:

 • Du oplever, at du tænker meget på fødslen: måske du drømmer meget om fødslen? Oplever at få flashbacks om fødslen? At fødslen generelt rumsterer meget i hovedet og at det er svært at få lagt ”låg” på oplevelsen?
 • Du føler skyld og skam over fødslen, måske føler du, at du ikke gjorde det godt nok eller at du har ansvaret, for den måde det forløb på.
 • Du har svært ved at knytte dig til dit barn eller manglende tillid til dine evner som forældre
 • Utilpashed, uro, manglende tillid og kontakt til din krop – fødslen kan sætte sig i kroppen og kan på den måde ”fortælle” dig, at her er noget du fortjener at tage hånd om.
 • Du oplevede stor utryghed under fødslen, mangelfuld kommunikation eller uhensigtsmæssigt samarbejde med fagpersonalet.
 • Du er gravid på ny og oplever, at en tidligere fødselsoplevelse begynder at fylde og du er meget bange for at få en lignende oplevelse igen.
 • Som partner kan fødslen fylde lige så meget, eller måske mere end for den fødende. Din oplevelse, som partner, er lige så betydningsfuld. Far/medmor/fødselshjælperen har også været igennem en fødsel og fortjener også at tage hånd om en hård fødselsoplevelse.

Her viser erfaring, at det at tale fødslen igennem med en fagperson gavner.

En samtale med mig, kan hjælpe dig/Jer til at få sat ord på fødslen, i et forstående og trygt rum. Du/I vil få mulighed for bedre at forstå, acceptere og håndtere den fødselsoplevelse du/I har haft.

Der vil være plads til alle tanker, følelser og spørgsmål.

Ved en efterfødselssamtale kan det være en god ide at have printet fødselsjournalen fra sundhed.dk da det giver mulighed for at gennemgå fødslen rent fagligt, hvilket også kan skabe meget afklaring. Både i forhold til hvad der er reelt er hændt, men også for at få en forståelse for fx faglige beslutninger/indgreb.

Erfaringsmæssigt viser det sig ofte at være godt at vente til ca. 2-6 uger efter fødslen inden man tager fat på en mere dybdegående samtale. Dette skyldes, at man ofte har brug for lidt afstand til fødslen, for at kunne tage fat på de mere dybereliggende problematikker, der kan følge med en hård fødselsoplevelse.

Men det er vigtigt at vide at en god efterfødselssamtale kan skabe befriende afklaring og at det aldrig er for sent at give dig selv den omsorg - uanset om at det uger, måneder eller år siden du har født.

Men måske er det ikke fødslen som fylder mest i tiden med en lille ny. Det kan i stedet være tanker som:

 • Hvordan ved jeg om min nyfødte trives?
 • Har jeg nok mælk?
 • Er jeg en god nok mor eller far?
 • Hvorfor er jeg ikke mere glad for mit barn?

Det at blive mor og far kan være en meget overvældende tid, fyldt med modstridende eller tyngende tanker og følelser.

Hos mig kan du få lov til at vende nogle af de svære tanker som kan følge med moder/forældreskabet. Det kan også være, at det er amningen, der føles overvældende og du/I har brug for ammehjælp, også tager vi hånd om det.

Alt efter behov kan den kærlige efterfødselsbehandling bestå af samtale evt. suppleret af afslappende massage/rebozomassage.

Sammen finder vi ud af hvad der skal til for at du kan have lidt mindre tunge skuldre efter sessionen.

Behandlingen kan foregå i studiet hos Kvinde-min, men jeg kommer også gerne ud til dig/Jer. Prisen er kr. 600,- ekskl. kørsel, varighed 60min. Kørsel er gratis indenfor Kolding Kommune. Kørsel ud over Kolding Kommune takseres kr. 50,-

Efterfødselssamtale/omsorg varetages af jordemoder Anne.

Prisen for denne ydelse er Kr. 600,-
Jordemoder konsultation

Kvinde-Min Tilbyder

Læs om alle vores services herunder

Hvad kan vi hjælpe med ?

Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
Læs mere om vores behandlinger
gravidditetstræning
Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
Læs om Graviditetstræning
barselstræning
Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
Læs om Barselstræning
ourdoor
Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

Læs om Outdoor Barselstræning
kvindetræning
Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
Læs om Kvindetræning

Kærlige hilsner

Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

Sarah - Mor

stjerner

At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

Anette - Mor

stjerner

Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

Tak for dig Cecilie

Kontakt mig

Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
info@kvinde-min.dk
+45 6070 7900
Olaf Ryes gade 7 T
Maps - Oluf Ryes gade 7t

skriv en besked

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram