kvinde min logo

Akupunktur til gravide i Kolding og omegn

Du kan som gravid i Kolding og omegn få kærlig kompetent akupunkturbehandling i vores skønne klinik i Kvinde-Min.

Måske du i din graviditet oplever gener som kvalme/opkast, væske i kroppen (ødemer) eller bækkensmerter? Eller overvejer du at få fødselsmodnende/fremmende akupunktur?

Her kan akupunktur have en god effekt.

Kvinde-Min er bl.a. skabt ud fra et stort ønske om at ville støtte dig til at stå stærkest muligt i din graviditet.

At være gravid er på en og samme tid noget af det mest almindelige og forunderlige der findes. Men det kan også være en stor udfordring og en tid præget af gener og måske ligefrem smerter.

Akupunktur er blot én, blandt flere behandlingsmuligheder, som vi tilbyder til dig, der ønsker behandling i din graviditet.

Akupunktur behandlinger til gravide

I Kvinde-Min tilbyder vi akupunkturbehandlinger til:

 • Kvalme og opkast (behandling kan gives i hele graviditeten)
 • Fødselsmodning/fødselsfremme
 • Væske i kroppen (ødemer)
 • Halsbrand
 • Uro i benene
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Graviditetsbetingede smerter (Lænde/bækken, Symfyse, Iskias, Ligament)
 • Søvnproblemer i graviditeten
 • Kløe i graviditeten

Afhængig af dit behandlingsbehov vil du i Kvinde-Min kunne modtage akupunktur som en selvstændig behandling af jordemoder Anne eller som led i en behandling hos Gyn. Obst. Fysioterapeut Cecilie.

Vi har begge god erfaring med at give akupunktur og trækker på en bred vifte af faglighed, som vil komme dig til gavn og sikre dig den mest effektfulde behandling.

I Kvinde-Min benytter vi akupunktur både til målrettet at symptom- og smertebehandle men også til at understøtte og fremme forskellige processer i kroppen fx i forbindelse med fødselsmodning.

Det er så vigtigt for os at du føler dig i trygge hænder hos og vores behandlinger udføres altid omsorgsfuldt, nærværende og med stor respekt for det håndværk akupunktur er.

Behandlingen foregår på vores bløde og behagelige briks. Efter nålene er sat vil virkningstiden være mellem 20-40 min. Her vil du kunne slappe af og opnå maximal effekt af akupunkturen, til lyden af beroligende musik.

Behandlingen suppleres ofte med en lille afspændingssession eller du kan vælge at få yderligere velværeeffekt ved at booke en massage (fx på 30 min) i kombination med gravidmassage.

Eksempler på ofte anvendte akupunkturbehandlinger:

Modningsakupunktur:

Kan man sætte en fødsel i gang med akupunktur?

Et spørgsmål vi ofte får. Det korte svar er at modningsakupunktur understøtter den naturlige modningsproces, som sker i kroppen, i tiden op til at fødslen starter. Akupunktur kan dermed hjælpe den fødeklare krop i gang med vearbejdet og/eller virke fødselsforberedende hos den gravide, hvis krop fx har gavn af at blive modnet.

Vi tilbyder fødselsmodnende akupunktur fra uge 37+0 og anbefaler en ugentlig behandling. Efter terminsdatoen anbefaler vi to ugentlige behandlinger for at øge sandsynligheden for at akupunkturen har ønskede effekt.

Jordemoder Anne følger aldrig en ”fast” opskrift men tilrettelægger behandlingen ud fra dit udgangspunkt.

Derfor er et forløb med modningsakupunktur oplagt idet punktkombinationer og fokus for behandlingen vil skifte efterhånden som graviditeten skrider frem. Dermed giver vi kroppen optimale forudsætninger og understøtter den naturlige proces en fødsel er.

For at modningsakupunkturen har bedst mulige vilkår for at have effekt, kan det ved første bookning/konsultation være relevant for dig at booke en fødselsfremmende behandling.

På den måde kan akupunkturen kombineres med relevante øvelser/vejlendning relateret til fødselsfremme.

Kvalme:

Ønsker du at vide hvad du kan gøre mod kvalme i graviditeten?

At lide af kvalme og opkast som gravid kan fylde enormt meget og gøre det svært at nyde graviditeten. Akupunktur mod graviditetskvalme vil for mange kunne lindre og i visse tilfælde fjerne kvalmen.

Erfaringen er, at jo tidligere behandlingen igangsættes, des større sandsynlighed for effekt. Oftest er det mest effektivt at starte ud med 1-2 behandlinger i ugen, hvorefter behandlingsintervallet kan reduceres.

Mange oplever at få større appetit i forbindelse med behandling med akupunktur, hvilket også vil kunne bidrage til at mindske kvalmen.

Vi vil supplere behandlingen med at snakke om relevante råd og vejledning du kan få gavn af til lindre din kvalme. Du vil også kunne blive vejledt i hvorledes du kan udføre akupressur derhjemme, for at understøtte behandlingen, afhængig af dit overskud.

Bækkensmerter:

Hvad kan du som gravid gøre ved bækkensmerter?

Mange gravide oplever graviditetsbetingede bækkengener/smerter. Hos Kvinde-Min kan du få akupunktur som led i behandling af bækkensmerter. Behandlingen vil blive suppleret med relevante råd, øvelser og vejledning, så vi giver dig de bedst mulige redskaber til at lindre dine gener.

Kombinationen af massage og akupunktur har også vidst sig at have god effekt, hvorfor det kan være relevant for dig få en kombinationsbehandling.

Ønsker du at booke en kombinationsbehandling kan du fx booke ydelsen ”Ekstra tid – massage” på 30 min eller 45 min massage i kombination med din akupunkturbehandling.

Book din behandling

Du kan booke din behandling til akupunktur således:

Første indledende behandling bookes som Jordemoderkonsultaton hos jordemoder Anne (60 min, pris 600kr)

Book her

Afhængig af behandlingsbehov bookes de efterfølgende behandlinger som akupunktur (30 min, pris 350kr)

Book her

Husk at der gives tilskud til jordemoderydelser i graviditeten, hvis du er medlem af Sygeforskring Danmark.

Værd at vide om akupunktur

Til behandling med akupunktur benyttes nogle meget tynde sterile nåle, som er designet specifikt til formålet.

Behandlingen er ikke smertefuld, men nogle kan helt kort mærke selve indstikket af nålen, og andre mærker en slags summende aktivitet på indstiksstedet. Nogle får efterfølgende et lille blåt mærke omkring indstiksstedet, hvilket er helt ufarligt.

Behandlingen foregår ved at helt tynde nåle nænsomt indstikkes og stimulerer udvalgte punkter på kroppen.

Bivirkninger forekommer enormt sjældent, nogle oplever kortvarigt fornemmelse af træthed, svimmelhed eller svedudbrud i forbindelse med behandling og nogle oplever at være følsomme overfor akupunkturens effekt, hvorfor vi altid tilpasser behandlingen til dit udgangspunkt og går til behandlingen med respekt og omsorg for din krop.

Akupunktur er ikke en erstatning men et supplement til traditionel vestlig medicinsk behandling på fx sygehus og er i visse behandlingstilfælde oplagt at bruge i kombination, fx i forbindelse med leverbetinget graviditetskløe.

Overordnet set er akupunktur en behandling forbundet med minimale risici og er derfor sikkert og oplagt at anvende til gravide, fødende og barslende, hvorfor de fleste danske fødesteder også tilbyder behandling med akupunktur som fx smertelindring under fødslen.

Book din behandling her

Vi vil glæde os til at byde dig velkommen ind til en behagelig og lindrende akupunkturbehandling i Kvinde-Min.

Jordemoder Anne Jessen og Fysioterapeut Cecilie Madsen

Kvinde-Min Tilbyder

Læs om alle vores services herunder

Hvad kan vi hjælpe med ?

Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
Læs mere om vores behandlinger
gravidditetstræning
Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
Læs om Graviditetstræning
barselstræning
Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
Læs om Barselstræning
ourdoor
Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

Læs om Outdoor Barselstræning
kvindetræning
Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
Læs om Kvindetræning

Kærlige hilsner

Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

Sarah - Mor

stjerner

At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

Anette - Mor

stjerner

Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

Tak for dig Cecilie

Kontakt mig

Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
info@kvinde-min.dk
+45 6070 7900
Olaf Ryes gade 7 T
Maps - Oluf Ryes gade 7t

skriv en besked

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram