kvinde min logo

Ammekursus – Vejen til velfungerende amning

Hver anden kvinde oplever problemer med amningen. Den statistisk vil vi hos Kvinde-min gerne prøve at gøre noget ved med hjælp til amning.

En af de bedste veje til at undgå at blive en del af statistikken er, at give sig selv et ”forspring” ved at forberede sig på amningen.

“Det var et fantastisk kursus! Høj faglighed og god sparring, vi gik begge derfra med en virkelig god mavefornemmelse”

Kristina og Mads -førstegangsforældre

Kurset "Vejen til velfungerende amning" er relevant, både for dig som har født før og dig som venter dit første barn.

Kurset er skabt med det formål, at I klædes bedst muligt på til amningen og får viden og værktøjer som går et spadestik dybere end mange typiske ammekurser. Du/I vil bl.a. få viden om spørgsmål som:

 • Hvordan får jeg mælk nok?
 • Hvordan undgår jeg sår/revner/smerter ved amning?
 • Hvordan ved man at den lille spiser effektivt ved brystet?
 • Hvad kan partneren gøre for at hjælpe amningen godt på vej?

Med ammekurset ”Vejen til velfungerende amning” får I:

 • 2 timers undervisning af høj faglighed i trygge rammer med plads til spørgsmål
 • Viden om ammeetablering, især med fokus på de første dage – hvorfor opstarten er så betydningsfuld og hvordan den hjælpes bedst i gang
 • Forståelse for hvorfor og hvordan optimal amning ofte skal læres, både af mor og barn.
 • Trin-for-trin guide for amningen: Viden om de 4 hovedbudskaber, de tre T’er og Tjeklisten, som tilsammen gør det muligt at sikre en effektiv amning, uden smerter
 • Jordemoder Annes bedste søvntip
 • Som partner, får du dybere forståelse af vigtigheden af at være et ”ammeteam” og hvordan du har indflydelse på ammeforløbet – og du får helt konkrete, brugbare redskaber med hjem.
 • Viden om de hyppigste ammeproblemer og hvordan disse undgås/kan imødekommes
 • Indsigt i hvordan dine individuelle styrker og udfordringer for amningen, både som ammende og partner, sættes i spil på bedst mulig måde
 • Via simple øvelser, mulighed for at gøre dig bekendt med amning på egen krop, så dine egne instinkter får bedste arbejdsvilkår i dagene efter fødslen

Online og fysisk materiale:

 • Trivselsskemaet ”Tegn på trivsel”, som du kan bruge som redskab til at vurdere trivslen af det lille nyfødte barn i den første spæde periode, der ofte er forbundet med usikkerhed.
 • Kompendiet ”Vejen til velfungerende amning”, som indeholder teorien vi gennemgår. Hermed styrkes indlæring og vi sikrer at du/I får mest mulig ud af kurset. Kompendiet kan desuden bruges som et opslagsværk, I kan gøre brug af både før og efter fødslen.
 • Værktøjet "Amme-ramme", samt adgang til et lukket facebook-univers fyldt med nyttige videoer og lærerige artikler/vejledninger relateret til amning og tiden med en lille ny.

Erfaring viser, at viden om amning alene ikke er ”nok”, uden kendskab til hvordan denne viden omsættes til den faktiske ammesituation.

Kurset er derfor specifikt tilrettelagt, med en kombination af undervisning, praktiske øvelser og skriftligt materiale, som samlet giver størst mulig læringsudbytte.

Der er fokus på, at give Jer både viden og konkrete redskaber, til at amningen får bedst mulig start. Dermed skabes et godt fundament for det fremadrettede ammeforløb. Ud over basisviden om amning kommer vi derfor også omkring følgende emner:

 • De faktorer, som man ofte ikke er bevidst om, har stor betydning for amningen
 • Hvordan brystet og barnet ”indkodes” de første dage og hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn og mælkeproduktionen hensigtsmæssigt i gang
 • Hvordan man undgår smerter ved amning og sikrer at den lille får så stort udbytte fra brystet som muligt

Vores mission i Kvinde-min er bl.a., at flest muligt står styrkede i graviditet-, fødsel- og barselsperioden.

At du/I får muligheden for at kunne have så meget ro og overskud til at lande i jeres liv som familie og ikke skal brug energi på et kompliceret ammeforløb, hvis det kan undgås.

Derfor håber vi du vil tage din partner/barselshjælper med.  Vi ved både fra teori, men bestemt også praksis, hvor betydningsfuld partneren er – også for amningen.

Undersøgelser viser, at kvinder til partnere/barselshjælpere som har modtaget bare 40 min ammeundervisning har hele 5 gange større sandsynlighed for at få et succesfuldt ammeforløb. Derfor er ”Vejen til velfungerende amning” skabt til og for at I begge er med.

Vi lover, at det vil være en god investering for jer begge to!

Book kurset her. Kurset koster 250kr pr deltager (speciel partnerrabat på 100kr). Er du medlem af Sygeforsikring Danmark gives 50% i tilskud.

For at få mest mulig læringsudbytte anbefales kurset fra graviditetsuge 28.

Kurset afholdes af jordemoder Anne, der udover sin jordemoderuddannelse er certificeret Amme Specialist via LER.

Kvinde-Min Tilbyder

Læs om alle vores services herunder

Hvad kan vi hjælpe med ?

Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
Læs mere om vores behandlinger
gravidditetstræning
Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
Læs om Graviditetstræning
barselstræning
Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
Læs om Barselstræning
ourdoor
Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

Læs om Outdoor Barselstræning
kvindetræning
Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
Læs om Kvindetræning

Kærlige hilsner

Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

Sarah - Mor

stjerner

At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

Anette - Mor

stjerner

Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

Tak for dig Cecilie

Kontakt mig

Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
info@kvinde-min.dk
+45 6070 7900
Olaf Ryes gade 7 T
Maps - Oluf Ryes gade 7t

skriv en besked

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram