kvinde min logo

Barn i underkropsstilling

Hos ca. 3-4% af gravide har barnet ikke vendt sig med hovedet nedad, når fødslen nærmer sig.

Ligger barnet med numsen nedad i bækkenet kaldes det, at barnet ligger i underkropsstilling/sædestilling (UK).

Har man et barn i underkropsstilling kan der naturligt opstå tanker som:

 • Hvorfor ligger mit barn med numsen nedad?
 • Hvad kan man gøre hvis barnet ligger i underkropsstilling?
 • Hvornår og hvordan laver man et vendingsforsøg?
 • Kan man føde et barn med numsen nedad/er sædefødsel farlig?

Da vaginal fødsel af et barn i underkropstilling, helt generelt er forbundet med større risiko end fødsel af et barn som ligger i hovedstilling, vil man typisk blive tilbudt vendingsforsøg hvis barnet er i UK efter 36. graviditetsuge.

Men det er muligt at vende barnet via mere skånsomme øvelser end vendingsforsøget, som foregår på sygehuset. Derudover kan det være gavnligt, hvis man fx har et barn i UK i graviditetsuge 32, at få redskaber til at kunne handle forebyggende og hjælpe barnet på "rette vej" med bl.a. øvelser og opmærksomhed på hverdagsbevægelser/stillinger.

Så hvad kan du selv gøre for at vende et barn i underkropsstilling?

Når man skal hjælpe et barn til at ”finde vej” nedad, skal man gå taktisk til værks.

Hos Kvinde-min arbejder vi derfor ud fra en bevidst tilgang til hvordan der bedst skabes plads i livmoderen og dermed optimere barnets mulighed for at vende sig. Vi arbejder derfor primært med to fokuspunkter, når vi skal forsøge at vende et barn til en hovedstilling.

 • Benytte effektive øvelser som skaber afspænding i de ledbånd som har betydning for livmoderen.
 • At skabe balance i bækkenet og livmoderen, så barnet har gunstige forhold for at opnå en optimal indstilling i bækkenet.

Vi arbejder typisk med øvelser fra konceptet Spinning Babies, evt. suppleret med rebozo, som har til formål at skabe plads nederst i livmoderen og udnytte at tyngdekraften samtidig kan hjælpe barnet på ”rette vej”. Vi arbejder specielt med det formål at skabe plads nederst i livmoderen.

Det er en god ide at have sin partner, eller fødselshjælper, med, da I vil få øvelser som I kan fortsætte med derhjemme da erfaring og undersøgelser viser at dette øger sandsynligheden for at barnet vender sig.

Men hvad nu hvis vendingsforsøget ikke lykkedes?

Afhængig af behandlingen kan vi, ud over konkrete øvelser, også berøre emner som har relation til det at skulle føde et barn i underkropsstilling, fx:

 • Hvad er godt at vide hvis man skal føde et barn i sædestillng?
 • Hvad er godt at vide i forhold til at tage en beslutningen om kejsersnit kontra vaginal fødsel?

Til en konsultation som vedrører et barn i underkropsstilling kan du/I møde Gyn. Obst. Fys. Cecilie eller jordemoder Anne.

Øvelserne vi tager udgangspunkt i kan anvendes fra graviditetsuge 32 og helt op til fødslen.

Prisen for behandlingen er kr. 600,-

Book tid her.

Kvinde-Min Tilbyder

Læs om alle vores services herunder

Hvad kan vi hjælpe med ?

Hos Kvinde-Min tilbydes gyn.obs fysioterapi, genoptræning og fysioterapeutisk massage. Gyn.obs fysioterapi har særligt fokus fra navlen og ned.
Læs mere om vores behandlinger
gravidditetstræning
Graviditetstræning og fødselsforberedelse i en. Få kyndig vejledning i, hvordan du træner dig stærk i din graviditet uanset om du har smerter, ømhed eller ingen smerter har. Vi tilpasser træningen, så du kan være med hele vejen igennem.
Læs om Graviditetstræning
barselstræning
Træning og genoptræning til dig der har været gravid og har født ved kejsersnit eller vaginalt.
Her sætter vi fokus på at styrke dig indefra og ud.
Læs om Barselstræning
ourdoor
Tag barnevognen med eller kom selv. Vi genoptræner dig stærk i naturens skønne omgivelser. Fokus er at tage hånd om din (barsels) kvindekrop og få kontakt til de dybe kernemuskler; bækkenbunden og de dybe mave-rygmuskler.

Læs om Outdoor Barselstræning
kvindetræning
Genoptræning til kvinder der har behov for at genoptage bevægelse og opnå bevægelsesglæde. Holdet giver mulighed for at tage hensyn til tidligere skader eller gener og fokusere på at få genskabt den kropslige kontakt til sig selv.
Læs om Kvindetræning

Kærlige hilsner

Her er et uddrag af søde beskeder, som jeg har modtaget af tidligere og nuværende klienter i min klinik

Sarah - Mor

stjerner

At have været i Cecilies kyndige hænder her både under og efter min tredje graviditet har været en af de bedste gaver jeg har givet mig selv.

Det har virkelig været træning jeg har set frem til, glædet mig til og prioriteret, og sådan har jeg aldrig haft det med træning før.

Det har været så fedt at mærke at man blev stærkere for hver gang, og at man nu ikke engang ét år efter ens tredje fødsel er stærkere end man var før man fik børn.

Kan kun anbefale at man giver sig selv den gave som gravid og mor et forløb hos Cecilie.

Og jeg håber på og glæder mig til at få lov at træne hos Cecilie igen.

Anette - Mor

stjerner

Når man kommer ind hos Cecilie i hendes dejlige klinik, mærker man med det samme en dejlig ro. Cecilie er altid i et stort smil og veloplagt.. Jeg har nydt godt af både Cecilies kyndige fysviden gennem behandling samt graviditetstræning og fødselsforberedelse.

Jeg har været meget tryg i at kunne mærke at Cecilie har helt styr på både behandling og træning, målrettet til kvinder der er gravide.

Jeg vil anbefale enhver kvinde der er gravid og har smerter eller har brug for at holde sig i gang under graviditeten, at kontakte Cecilie og få hjælp.

Jeg er helt sikker på at mit efterfødselsforløb med genoptræning efter graviditet og fødsel, skal startes hos Cecilie, inden jeg er klar til at komme ud i den virkelig verden og træne selv 🙂

Tak for dig Cecilie

Kontakt mig

Jeg kan kontaktes på mail, telefon eller ved at udfylde formularen på denne side. Jeg glæder mig til at høre fra dig.
info@kvinde-min.dk
+45 6070 7900
Olaf Ryes gade 7 T
Maps - Oluf Ryes gade 7t

skriv en besked

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  envelopephone-handsetmap-markercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram